Faceți căutări pe acest blog

Un nou început

Ce este "Un nou început"?

Este titlul unei cărţi pe care o voi scrie şi o voi publica aici pe blog, capitol cu capitol. Intenţionez să fie o carte open source. Adică, oricine doreşte poate prelua idei, pasaje, capitole şi le poate folosi pentru a construi alte idei sau alte cărţi. De asemena, oricine poate contribui cu propriile idei, sugestii sau critici constructive în procesul creativ pentru a şlefui şi îmbunătăţi acestă carte.

Despre ce e vorba?

Este o ficţiune despre o posibilă imagine a viitorului, undeva peste aproximativ 300 de ani, de acum încolo, un tânăr entuziast pleacă să locuiască într-o comunitate rurală. De acolo priveşte înapoi spre oraşul de unde a plecat, precum şi spre trecutul omenirii, adică spre noi, spre felul în care trăim noi şi compară permanent cu felul în care trăieşte el în acea comunitate rurala.

Cuprins

Capitolul 1 - Ultima zi
Capitolul 2 - Călătoria

Open Source


Cartea aceasta este un concept diferit de cărţile clasice. În această carte pot interveni cititorii şi pot modifica fragmente din carte sau pot adăuga alte fragmente. Aşa că, dacă simţi că lipseşte ceva din această carte sau dacă ţi se pare ceva tras de păr sau dacă ai sesizat vreo greşeală de exmprimare, de ortografie sau vreo propoziţie care nu sună prea literar şi ai o idee mai bună, te rog să laşi un comentariu cu ideea ta la capitolul unde vrei să facem modificarea. Dacă ideea este pertinentă cu siguranţă voi modifica.
Mi-ar plăcea să fie o carte scrisă de noi toţi. Dacă are cineva ideea unui capitol întreg sau are o viziune anume despre cum ar putea arăta viitorul şi vrea să fie inclusă în carte, să se exprime liber, şi vedem noi cum le potrivim.

Un comentariu: